ETUSIVU PALVELUT FYSIOTERAPIA

Fysioterapia

Fysioterapiaan ja LPG-terapiaan voit tilata ajan joko lääkärin lähetteellä tai ilman, tai yhteistyökumppaneiden maksusitoumuksella. Kokeneet ja innostuneet fysioterapeuttimme auttavat sinua mm. tuki- ja liikutaelimistöön liittyvissä ongelmissa, neurologisissa tai vaikka lantionpohjan ongelmissa. Kouluttaudumme jatkuvasti pysyäksemme ajan hermolla. Näin pystymme auttamaan sinua pääsemään tavoitteeseesi nopeasti ja yksilöllisesti. Käytössämme on alan uusinta teknologiaa mikä myös osaltaan parantaa tavoitteiden saavuttamista. Tällä hetkellä ei Suomesta mistään löydy niin kattavaa ja uusinta teknologiaa edustavaa kalustoa kuin meiltä.

Asiakaslähtöisessä hoidossa asiakasta kuunnellaan ja etsitään hänelle parhaat mahdolliset keinot kuntoutumiseen.
"Kohti kivutonta ja toimintakykyisempää arkea"

Neurologinen kuntoutus
Neurologinen kuntoutus on suunnattu asiakkaille, joilla on neurologisia sairauksia, esim. aivoverenkiertohäiriöt, MS-tauti, Parkinson, erilaiset lihassairaudet. Fysioterapian avulla pyritään parantamaan tai ylläpitämään kuntoutujan toimintakykyä ja tavoitteena saada asiakkaan arjesta paremmin toimivaa.

Kuntoutus perustuu aina asiakkaan omiin tarpeisiin ja neurologiseen kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti auttaa saavuttamaan asetetut tavoitteet. Kuntoutuksessa hyödynnämme nykyaikaista huipputeknologiaa, kuten Huber 360-laitetta. Käytössämme on myös kuntosali, jossa lihaksia pääsee harjoittamaan laitteilla tehokkaasti ja turvallisesti.

Fysiokipinällä on voimassa olevat sopimukset Kelan vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa, Vaasan sairaanhoitopiirin, Vaasan kaupungin terveyskeskuksen sekä Seinäjoen kaupungin palvelusetelin tuottajana. Lisäksi kuulumme Fysi Partners / OmaFysio -ketjuun eli maksusitoumuksen myöntäjä voi olla mm. Kela, kunnat, vakuutusyhtiöt yms.

Ultraääni-kuvannus fysioterapia apuna
Ultraääni-scannerin avulla on valmiudet tutkia ja päätellä mm. kudoksia/kudosvaurioita (esim. jänteet, lihakset) niin palpoiden (="tunnustellen") kuin liikkeessä. Mahdollisen kudosvaurion nopea ja tarkka paikantaminen nopeuttaa myös hoitolinjauksen tekemistä ja sitä kautta paraneminen nopeutuu ja hoitojaksot lyhenee. 

Faskiakalvojen liukumista kuvataan ultraäänen avulla ja voidaan paikallistaa kireitä alueita ja kohdentaa hoito sinne, missä sitä tarvitaan.

Vatsalihasten erkauman (Diastasis rectus abdominis) toteaminen ja harjoituttaminen on tarkempaa kuvantamisen kanssa. Erkauma voidaan mitata tarkasti ja samalla asiakkaalle näyttää milloin syvien lihasten aktivointi onnistuu. Usein ongelmana on pinnallisten lihasten jännittyminen ennen syvää kerrosta ja syvät lihakset jäävät laiskoiksi, vaikka luulisikin niiden aktivoituvan. Sormituntuma ei ole lähellekään niin hyvä "mittari" kuin kuvantaminen, koska kerroksia on monta ja ehditkö tuntea aktivoitumisjärjestyksen. Näytöltä on helppo todeta milloin lihasten aktivointi onnistuu oikeassa järjestyksessä ja saadaan syvän lihaskerroksen tuki toimimaan. 

Myös lantiopohjan laiskat tai yliaktiiviset lihakset on todennettavissa ultraääni-kuvannuksella. Virtsankarkailu erityisesti ponnistettaessa voi olla merkki ongelmasta, samoin kivut tms. selittämättömät oireet lantion alueella.

Myös LPG-hoidon vaikuttavuutta voidaan todentaa kuvantamalla, näin saadaan tarkkaan säädettyä hoitosyvyys, jolloin hoidon tuloksellisuus on nopeampaa ja vältetään kivun kroonistumista.

Käytössä laadukas Esaote MyLab Gamma ultrakuvannuslaite.

Katso hinnasto täältä »

Fysiokipinä
Vähänkyröntie 12
66500 VÄHÄKYRÖ
Puh. 06-478 3222

fysiokipina(ät)fysiokipina.fi

Asiakaspalvelu avoinna:
Sopimuksen mukaan
yleensä ma-pe 09:00 - 17:00

Kuntosaliin kulku päivittäin
05-23 avainkortilla.

Sunnuntaisin naisten vuoro klo 05-11


 

©2019 Fysiokipinä - MMD Networks Oy