ETUSIVU PALVELUT FOOTCARE

FootCare® yksilölliset pohjalliset
kipea-jalkapohja.jpg

Jalkoja tukevia pohjallisia on saatavilla erilaisiin käyttötarkoituksiin. Ominaisuuksien ja muokattavuuden mukaan ne voidaan jakaa lääkinnällisiin yksilöllisesti valmistettuihin pohjallisiin sekä mukavuuspohjallisiin, joiden tarkoituksena on ainoastaan parantaa jalkaterien sopivuutta kenkiin. Mukavuuspohjallisia myyvät muun muassa urheilukaupat. FootCare®-pohjalliset ovat lääkinnällisiä erikoispohjallisia ja ne valmistetaan yksilöllisesti jalkavaivojen ennalta ehkäisyyn ja niiden poistamiseksi.

Alaraajatutkimus

Alaraajatutkimuksen ja 3D-fotoskannauksen avulla FootCare®-pohjalliseen voidaan suunnitella tuennat jalkaterän pitkittäis- ja poikittaiskaarille. Jalkaterää voidaan ohjata myös kiilauksilla. Varsin yleistä on myös jalkojen pituuseron korjaaminen, mikä onnistuu vaivatta ja millimetrin tarkasti FootCare®-teknologian avulla. Jalkaterän painealueiden keventämismahdollisuuksista hyötyvät monet alaraajaongelmaiset kuten diabeetikot ja reumaatikot. Fotoskannatut muokkaukset tekevät pohjallisesta yksilöllisen ja auttavat pääsemään jalkavaivoista tehokkaasti eroon. Lämpömuokattavilla pohjallisilla tällainen täsmähoito ei ole mahdollista

Fysio- ja jalkaterapeuttien tekemät alaraajatutkimukset vaihtelevat sisällöltään hyvinkin paljon. Pääsääntöisesti tehdään vain staattisia tutkimuksia, jolloin jää täysin arvailujen varaan miten jalkaterä toimii kävellessä tai juostessa, rappusissa tai kyykätessä jne. Alaraajatutkimuksien tulisi olla FootCaren tapaan mahdollisimman monipuolisia ja kattavia, jotta saadaan oikea käsitys asiakkaan alaraajojen toiminnasta ja mahdollisista kivun syistä.

Valmistusmenetelmäerot

Lämpömuokattavat pohjalliset ovat yksilöllisiä vain osittain. Niihin ei voida tehdä esimerkiksi kevennyksiä, joilla vähennetään jalkaterän kuormitusta ja painetta kipu- tai ongelma-alueilla. Sellaisia ovat mm. kovettumat, känsät ja haavat. FootCaren tarjoamia kevennyksiä eivät monet tekijät osaa eivätkä pysty tekemään.

design.jpgFootCare® on suomalainen

Miltei kaikki Suomessa toimivat pohjallisvalmistajat valmistuttavat pohjallisensa ulkomailla – lähes poikkeuksetta Etelä-Euroopassa. Sovitusaika on usein kolmen viikon päässä alaraajatutkimuksesta. Asiakas voi siis joutua odottamaan pohjallisia yli kuukauden, kun huomioidaan tutkimusten jonotusajat. FootCare®-menetelmässä pohjalliset toimitetaan 2 - 6 päivässä tutkimuksista joko FootCare®-kumppanille tai asiakkaalle kotiin. Jokainen FootCare®-pohjallinen valmistetaan Suomessa.

Helppo muunneltavuus

FootCare® 3D-mallintaminen mahdollistaa pohjallissuunnitelman nopean ja vaivattoman muokkaamisen. Jos asiakas esimerkiksi tarvitsee pohjalliseensa kapeamman lestin (esim. hiihtomonoon tai luistimeen), muokkaus tallentuu digitaalisen nopeasti. Myös uusien FootCare® pohjallisparien tilaaminen onnistuu nopeasti ja vaivatta.

FootCare® edustaa viimeisintä teknologiaa

FootCareSkanneri.pngSuomessa on yksilöllisten pohjallisten mittaamisessa käytetty yleisesti hyvin vanhanaikaisia menetelmiä ja laitteita. Vieläkin käytetään pääosin vaahtolaatikkoa ja 2D-skannausta. Varsin yleisesti pohjalliset kootaan leikellen ja liimaten, työläästi ja epätarkasti fysioterapiakeskusten takahuoneissa. FootCare®-menetelmä hyödyntää Suomessa ainoana viimeisimmän teknologian mukaisia 3D-fotoskannereita. Käytössä ovat jalka- ja fysioterapeuttien viimeisimmät tutkimustulokset ja uusin digitaalinen teknologia suunnitteluohjelmien ja kauko-ohjattavan jyrsimen muodossa. Jyrsin työstää suunnitellun pohjallisen millimetrin tarkasti. Pohjallinen valmistuu yhdestä kappaleesta ilman pettäviä saumoja ja rakenteita. Sitten se hiotaan käsityönä asiakkaan jalkineeseen sopivaksi. Viimeistelty tulos saadaan pinnoittamalla pohjallinen asiakkaan tarpeiden mukaan.

 

 

iStock_000045435462_XXXLarge.jpgVoit tarvita FootCare® pohjallisia, jos sinulla ilmenee kipuja:

• jalkaterissä?

• polvissa?

• lonkissa?

tai jos:

• polvesi ovat  sisäänpäin kääntyneet

• kenkäsi ovat linttaantuneet sisäsyrjiltään

• kantapääsi ovat kovettuneet ja kuivat

• vaivaisenluut ovat alkaneet vaivata

• nivelsiteesi ovat venähtäneet

• päkiässäsi on kivuliaita kovettumia tai känsiä

 

Mikäli yksikin edellisistä vastasi kokemaasi vaivaa suosittelemme FootCare® alaraaja-asiantuntijan tutkimusta ja mahdollisesti yksilöllisten pohjallisten hankintaa.

Yksilölliset ja lääkinnälliset FootCare®-pohjalliset auttavat mm:

  • poistamaan kipuja,
  • tasapainottamaan jalkaterän kuormitusta,
  • jalan virheasentojen korjaamisessa,
  • ehkäisemään lihasten väsymistä,
  • ehkäisemään asentovirheiden syntymistä alaraajojen nivelissä ja rakenteissa,
  • vähentämään kuormituskipuja jalkapohjissa ja lisäämään iskunvaimennusta

Fysiokipinä
Vähänkyröntie 12
66500 VÄHÄKYRÖ
Puh. 06-478 3222

fysiokipina(ät)fysiokipina.fi

Asiakaspalvelu avoinna:
Sopimuksen mukaan
yleensä ma-pe 09:00 - 17:00

Kuntosaliin kulku päivittäin
05-23 avainkortilla.

Sunnuntaisin naisten vuoro klo 05-11


 

©2019 Fysiokipinä - MMD Networks Oy